Catepillars gula kängor är en välbekant syn på gatan. Men visste du att Catepillar också är en välkänd tillverkare av robusta telefoner? Cat-telefoner, officiellt kända som ”Cat Phones” eller ”Caterpillar Phones”, är en del av det USA-baserade företaget Caterpillar Inc:s produktfamilj. Caterpillar är ursprungligen känt som en tillverkare av tung entreprenad- och anläggningsmaskiner. Det är därför inte konstigt att Cat-telefoner är utformade för att klara och uppfylla kraven i krävande miljöer. Det är därför många entreprenörer inom bland annat bygg- och anläggningsindustrin föredrar dessa telefoner. Låt oss ta en kort titt på Cat-telefonernas historia.

  1. Introduktion (2012): Cat-telefoner fick sin start 2012, när ett företag som heter Bullitt Group tecknade ett avtal med Caterpillar Inc. om att tillverka smartphones under varumärket Caterpillar. De första Cat-telefonerna, som Cat B25 och B100, var enkla telefoner med fokus på hållbarhet och tillförlitlighet.
  2. Fokus på hållbarhet (2013-2015): Under de följande åren fortsatte Cat-telefonerna att utvecklas, med ett starkt fokus på hållbarhet. Mer funktionsrika smartphones lades till i sortimentet, t.ex. Cat B15 och B30, som erbjöd smartphonefunktioner utöver grundläggande funktionalitet.
  3. Förbättringar av teknik och funktioner (2016-2019): Utöver hållbarhet började Cat-telefoner gradvis inkludera mer vanliga komponenter och funktioner, såsom högkvalitativa kameror, kraftfullare processorer och förbättrade operativsystem. Tack vare den förbättrade användarupplevelsen tilltalade Cat-telefonerna nu också en bredare publik.
  4. Nyare innovationer (från 2020): Cat-telefonerna har fortsatt att utvecklas och erbjuder allt mer avancerade funktioner och tekniker. Detta har inkluderat ökad kompatibilitet med trådlös teknik, bättre kamerakvalitet och integrering av olika verktyg för att tillgodose behoven hos olika yrkesgrupper. S62 Pro har till exempel en integrerad värmekamera från FLIR.
iskunkestävä cat puhelin
Cat-telefonen klarar mindre fall och stötar utan problem

Varför skaffa en Cat-telefon?

Cat-telefoner är välkända för sin oöverträffade hållbarhet, prestanda och pålitlighet. Våra enheter är stolt certifierade enligt IP68 och MIL-SPEC 810H, vilket garanterar att de är stöttåliga och kan hantera de mest utmanande miljöer. Kraftfulla processorer, lång batteritid och specifika applikationer för arbete, fritid och tuff användning. Varumärket Cat ger tillförlitlighet och pålitlighet till smartphones, vilket gör dem till ett populärt val för utmanande miljöer och professionell användning. Att skaffa en Cat-telefon kan vara attraktivt av många skäl, särskilt om du värdesätter hållbarhet, tillförlitlighet och mångsidighet. Nedan har vi listat fem anledningar till varför du bör överväga att köpa en Cat-telefon.

  1. Tålighet under extrema förhållanden – Cat-telefoner är kända för sin tålighet. De är konstruerade för att tåla stötar, vibrationer, damm, vatten och andra krävande förhållanden, vilket gör dem till perfekta val för bygg-, jordbruks- och utomhusarbete. Du kan lita på att din telefon klarar utmanande miljöer.
  2. Lång batteritid: Cat-telefoner har vanligtvis ett kraftfullt batteri som räcker länge på en enda laddning. Detta är särskilt viktigt när du är på resande fot eller arbetar på platser där tillgången till ett laddningsuttag kan vara begränsad.
  3. Professioner som tillgodoses: Cat-telefoner innehåller ofta specifika verktyg och applikationer som är utformade för att tillgodose behoven hos olika yrkesgrupper. Byggnadsarbetare kan till exempel dra nytta av mätapplikationer, kompasser, värmekameror och andra verktyg som underlättar deras dagliga arbete.
  4. Mångsidiga funktioner: Kvalitetskameror, snabb uppkoppling, moderna operativsystem och ett brett utbud av applikationer är alla delar av det paket som Cat-telefoner erbjuder.
  5. Lämplig för jakt och camping: Cat-telefonen är mer tillförlitlig än en traditionell handenhet och en mer praktisk följeslagare för vildmarksanvändning. För camping är hållbarhet och hög batterikapacitet praktiskt. Cat-telefonerna erbjuder också 4x positionering för kartläggning och navigering.

Sammantaget erbjuder Cat-telefoner en kombination av hållbarhet, prestanda och uppmärksamhet på behoven hos yrkesverksamma. Oavsett om du är byggnadsarbetare, äventyrare eller en konsument som värdesätter en pålitlig smartphone, erbjuder Cat-telefoner ett attraktivt alternativ.

cat älypuhelin
Cat-telefonen är perfekt för långa vandringar

Olika modeller av CAT-telefoner

Nedan presenterar vi följande Cat-telefonmodeller: Cat S42h+, Cat S53 5G och Cat S62 Pro. Var och en av dessa telefoner har unika funktioner för att uppfylla olika behov, oavsett om det gäller hållbarhet, snabb uppkoppling eller de specifika kraven för yrkesverksamma.


Cat S42h+

Cat S42h+ är en tålig och mångsidig telefon som är utformad för att klara extrema förhållanden som stötar, damm och vatten. Den ger en smidig användarupplevelse med en kraftfull CPU och gott om minne. Det långlivade batteriet gör att du kan använda telefonen i flera dagar utan att behöva ladda den. Den högkvalitativa kameran fångar foton och videor även i utmanande miljöer, och telefonen stöder moderna anslutningsmöjligheter som 4G LTE.

2 879 kr

• 5,5″ TFT 1440×720

• Pålitligt 4200 mAh batteri

• 13 MP huvudkamera

• Antimikrobiell yta


Cat S53 5G

Cat S53 5G kombinerar hållbarhet och snabb 5G-anslutning för att ge kraftfull prestanda i krävande miljöer. Telefonen har stöd för 5G-nätverksteknik för snabb dataöverföring och smidig prestanda. Den är IP68- och MIL-SPEC 810H-certifierad för att tåla vatten, damm och stötar. En kraftfull processor, högkvalitativ kamera och lång batteritid kompletterar dess egenskaper.

6 099 kr

• 6,5″ IPS 1600×720

• Snabb 5G-anslutning

• Ficklampa (120 lumen)

• Trådlös laddning


Cat S62 Pro

Cat S62 Pro är en robust smartphone för professionella användare som inkluderar en FLIR värmekamera för visualisering av exakta temperaturmätningar. Telefonen är IP68- och MIL-SPEC 810H-certifierad, vilket garanterar dess tillförlitlighet i krävande miljöer. En kraftfull processor och tillräckligt med minne ger en smidig användarupplevelse. Telefonen har stöd för moderna 4G LTE-nätverk och erbjuder ett brett utbud av mätfunktioner för professionell användning.


7 479 kr

• 5,7″ FHD+ 1080×2160

• FLIR-värmekamera

• 12 MP huvudkamera

• 4000 mAh batteriVilka andra alternativa märken finns det?

Om du letar efter alternativ till Cat-telefoner och värdesätter hållbarhet, prestanda och tillförlitlighet finns det flera andra smartphone-märken som erbjuder liknande funktioner – ofta till ett ännu lägre pris. Här är några av de ledande varumärkena på marknaden som är bra alternativ till Cat-telefoner.


Ulefone är specialiserade på tåliga telefoner till överkomliga priser. De här modellerna är generellt klassade enligt IP68 (vattentåliga), IP69K (trycktåliga) och MIL-STD-810G (stöttåliga) standarder. Därför är det inte konstigt att Ulefone har behållit sin position som marknadsledare inom stöt- och vattentåliga telefoner. Ulefones telefoner har ett brett utbud av funktioner och är populära bland konsumenter som letar efter det ultimata värdet för pengarna. Ulefone är särskilt välkänt bland användare av robusta telefoner för sina bra kameror och ett brett utbud av specialfunktioner som inte finns i traditionella smartphones. Bland annat en professionell FLIR-värmekamera och en mörkerseende kamera. Du kan läsa mer om Ulefones telefoner på vår blogg: Ulefone – Pionjär inom stöt- och vattentåliga telefoner.


Oukitels telefoner är välkända, särskilt i jaktkretsar, för sin långa batteritid och sina exakta positioneringssystem. De mest robusta Oukitel-modellerna är utrustade med mycket hög batterikapacitet, vilket möjliggör upp till mer än en veckas användning på en enda laddning! Detta är en attraktiv egenskap för dem som vill ha en telefon som inte ständigt behöver fumla efter en laddningskabel.


Doogee är en smartphone-tillverkare som är särskilt känd för sin eleganta design och konkurrenskraftiga priser i förhållande till telefonernas funktioner. Detta gör Doogees telefoner till ett attraktivt alternativ för konsumenter som letar efter en telefon som erbjuder ett riktigt bra förhållande mellan pris och prestanda.


Unihertz fokuserar på små och kompakta robusta smartphones som är särskilt bra för resor eller utomhusbruk. Även om dessa telefoner är mindre är de fortfarande gediget tillverkade och kan därmed erbjuda intressanta lösningar för specifika behov.


Alla dessa varumärken har sina styrkor och erbjuder alternativ för dem som letar efter hållbara och pålitliga smartphones till olika priser. Så innan du fattar ett köpbeslut är det lämpligt att kontrollera produkternas detaljerade specifikationer och användarrecensioner för att se till att de uppfyller dina behov och förväntningar.

Var någon av dessa modeller intressant för dig? Kolla in det största utbudet av robusta telefoner i Finland i e-ville.com:s onlinebutik. Hitta de mest populära och senaste modellerna från världens ledande tillverkare av robusta telefoner som Ulefone, Doogee, Oukitel och Unihertz. Jämför modeller, läs recensioner och hitta den bästa telefonen för din jakt (eller annan robust användning).