Ulefone Technology Co. är en kinesisk telefontillverkare som grundades 2014. Företaget är en av de mest kända tillverkarna av stryktåliga telefoner, dvs. telefoner som är motståndskraftiga mot stötar och vatten. Ulefone har sitt huvudkontor i Shenzen, Kinas Silicon Valley, där företaget också har en helägd telefonfabrik. Shenzen i södra Kina är allmänt känt som centrum för Kinas tekniska utveckling och är hemvist för flera stora kinesiska teknikföretag. Som ett resultat av detta har staden också blivit en av de mest utvecklade städerna i Kina.

Armor 17 Pro är en av tillverkarens senaste modeller.

Ulefone fokuserar på att tillverka tåliga telefoner i toppklass med bra batteritid och värde för pengarna. Förutom de stryktåliga modellerna erbjuder de även några så kallade vanliga smartphones. Armor- och Armor X-serierna, från budget- till premiummodeller, har blivit mycket populära runt om i världen och bland e-ville-kunder. Varför är Ulefone-telefoner populära? Vilka typer av telefoner tillverkar Ulefone? Läs detta blogginlägg!

Varför är Ulefone-telefoner populära?

Den första Ulefone-telefonen såldes av e-ville 2017, Armor IP68 4.7″: en telefon med en 4,7-tumsskärm, ett batteri på 3 500 milliamperetimmar samt GPS- och GLONASS-positioneringsmöjligheter, bland annat. En blygsam enhet med dagens standard, men för fem år sedan fick den mycket beröm av våra kunder för sin hållbarhet och stryktålighet.

Ulefone Armor IP68 4.7″ var den första Ulefone-modellen hos e-ville.

Idag är Ulefone en av de ledande tillverkarna av stöt- och vattentåliga telefoner på marknaden. Företaget har ett nära samarbete med den taiwanesiska halvledartillverkaren MediaTek, vars processorer används i de flesta Ulefone-telefoner. Detta innebär att Ulefone alltid har det bästa värdet för pengarna och de senaste processorerna i sina telefoner.

Ulefone-telefoner är särskilt kända för sina IP68-, IP69K- och MIL-STD-810G-skydd. De flesta telefoner i sortimentet har ett stort batteri som kan räcka från några dagar till en vecka, beroende på användning och modell. Få telefoner har idag ett batteri som räcker i flera dagar utan laddning, så ett stort batteri är alltid ett välkommet tillskott. Den största batterikapaciteten finns i Ulefone Power Armor 13, som har ett jättebatteri på 13200 mAh.

Extrem hållbarhet, bra batteritid och tekniskt avancerade telefoner till ett överkomligt pris. Mycket av detta är vad som gör Ulefone så populärt idag!

Vilka typer av telefoner tillverkar Ulefone?

Sedan den första Ulefone introducerades i e-ville har tillverkarens senaste modeller utvecklats dramatiskt. Varumärket erbjuder telefonmodeller som sträcker sig från enkla telefoner, till tekniskt mycket avancerade telefoner i toppklass. Ulefones höga kvalitet har också väckt intresse i Sverige.

Ulefone Armor 6E oli testimenestyjä Suomessa.
Ulefone Armor 6E har vart en riktigt succé

Ulefones telefoner är huvudsakligen inriktade på tre olika telefoner. Förutom de tidigare nämnda Armor- och Armor X-serierna är den tredje Note-serien. Så vad är skillnaden mellan dessa serier? Låt oss ta en närmare titt! Vi kommer även att presentera en telefonmodell från varje serie.

Armor-serien

Armor-serien innehåller alltid flaggskeppsmodeller och telefoner med de senaste tekniska finesserna. De är också kända för sitt skydd enligt IP68, IP69K och MIL-STD-810G. De är utformade för att tåla våta och dammiga förhållanden, vilket gör dem idealiska för utomhusaktiviteter som jakt, fiske eller till och med byggarbetsplatser. De har också en utmärkt batteritid tack vare sina stora batterier.

Trots den robusta konstruktionen har telefonerna i Armor-serien utmärkt prestanda och bra bildfunktioner. En speciell egenskap hos Ulefone Armor-telefonerna är deras mångsidiga sensorer, som beroende på modell innehåller en nattkamera, en FLIR-värmekamera eller till exempel en laseravståndsmätare. De flesta modeller har fyra positioneringssystem (GPS, GLONASS, Galileo och BeiDou) och en praktisk PTT-knapp som gör att telefonen kan användas som en walkie-talkie med Zello-appen. De är därför idealiska för utomhusbruk och camping.

På grund av deras mångsidiga funktioner innehåller denna serie modeller i den övre delen av Ulefones prisklass. Armor-modellerna har dock ett mycket brett prisintervall, från cirka 2000 kr till cirka 10000 kr.

Vi presenterar Ulefone Armor 11T 5G

Ulefone Armor 11T 5G

7479 eller 689 kr / månad

• FLIR Lepton värmekamera

• Supersnabb 5G-anslutning

• HyperEngine 2.0-teknik

Ulefone Armor 11T 5G är en 5G-telefon med FLIR Lepton värmekamera för krävande miljöer. Den här tåliga telefonen i toppklass har en supersnabb 5G-anslutning och en exakt Sony 48MP bakre kamera tillsammans med värmekameran, som tillsammans ger detaljerade värmekartläggningsbilder med hjälp av dynamisk FLIR MSX®-teknik (Multi Spectral Dynamic Imaging). Armor 11T 5G-telefonen har dessutom ett batteri på 5 200 milliamperetimmar, ett kraftfullt systemchip, en PTT-knapp och fyra positioneringssystem (GPS, Galileo, GLONASS, BeiDou).

Precis som de andra telefonerna i Armor-serien är Armor 11T utformad för att klara av extrema förhållanden. Den har IP68-vattenbeständighet, IP69K-tryckbeständighet och stöttålighet enligt MIL-STD-810G.

HyperEngine 2.0-tekniken på MediaTek Dimensity 800-systemchipet optimerar telefonens prestanda på flera sätt, bland annat genom att påskynda bearbetningen och samarbetet mellan processorn och grafikprocessorn, minimera väntetiden för anslutning och trådlösa anslutningar samt förbättra strömförbrukningen i batteriet vid tunga processer. Detta innebär till exempel att MSX® smart imaging av en värmekamera är smidigare än någonsin tidigare!

Det kraftfulla systemchipet med sina processorer stöds också av 8 gigabyte RAM och hela 256 gigabyte lagringsutrymme av den snabba UFS2.1-typen, tillverkad av Samsung, som redan kräver ansträngning för att fyllas. Dessutom har Ulefone Armor 11T en mycket elegant design och är mer diskret i sitt utseende jämfört med en traditionell robust telefon. Den är också tunnare och lättare än konkurrenterna.

Power Armor-serien

Power Armor-serien skiljer sig inte särskilt mycket från Armor-serien, men erbjuder prestanda på flaggskeppsnivå med högkvalitativa komponenter. Den mest synliga skillnaden är dock de exceptionellt stora batterierna i Power Armor-serien. Större batterier innebär ännu längre batteritid, i bästa fall upp till nästan en vecka på en enda laddning!

Vi presenterar Ulefone Power Armor 13

Ulefone Power Armor 13 jättimäisellä 13200 mAh akulla

Ulefone Power Armor 13

4699 eller 826 kr / månad

• Enormt batteri 13200mAh batteri

• Stöt- och vattentålig

• Laseravståndsmätare

Power Armor 13 är en vattenresistent IP68-smartphone med ett superstort 13200 mAh-batteri som ger flera dagars lång batteritid vid aktiv användning utan laddning. Till skillnad från andra telefoner har Armor 13 ett gränssnitt för Ulefone E1-endoskopet och en laseravståndsmätare för snabb mätning av olika längder, områden och utrymmen. Ulefone Power Armor 13 är vatten- och dammtålig enligt IP68 och tryckbeständig enligt IP69K. Den klarar också den militära standarden MIL-STD-810G för stryktålighet som används av den amerikanska militären.

Ulefone Power Armor 13 är också en mycket kraftfull telefon. Den har en stor 6,81-tums FullHD+-skärm, en 48-megapixel fyrdelad kamera på baksidan och en 16-megapixel selfiekamera på framsidan. Den robusta telefonen kör Android 11 och har ett kraftfullare MediaTek Helio G95-chip under huven, 8 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme.

Batteriet på 13 200 milliamperetimmar (50,82Wh) laddas med en bekväm snabbladdning på 33 W (11V/3A), och det går även att ladda med trådlös laddning på 15 W. Tack vare funktionen för omvänd laddning kan strömmen också delas med andra enheter!

Armor X-serien

Armor X-serien är en mer prisvärd serie stöt- och vattentåliga telefoner. Telefonerna i X-serien har de välkända skyddsklasserna IP68, IP69K och MIL-STD-810G, men med något mer blygsam hårdvara: mindre skärmar med lägre upplösning och kameror med reducerad bildkapacitet, till exempel.

Genom att skära ner lite på telefonens tekniska funktioner har priset på modellerna i den här serien kunnat hållas mycket överkomligt. Med andra ord är dessa Armor X-telefoner bäst lämpade för dem som letar efter en stryktålig telefon till budgetpris.

Vi presenterar Ulefone Armor X10

ulefone armor x10 tuotekuva

Ulefone Armor X10 

1799 eller 316 kr / månad

• MIL-STD-810G stöttålig

• IP68/IP69K vattentät

• Högkvalitativa dubbla superlinjära högtalare 

Ulefone Armor X10 är en liten och prisvärd vatten- och stöttålig telefon. De viktigaste skillnaderna mot de andra telefonerna i Armor X-serien är att telefonen har dubbla högtalare av hög kvalitet och en inbyggd antenn, vilket gör att du bland annat kan lyssna på FM-radio utan ett trådbundet headset.

I linje med Armor X-serien har telefonen en MIL-STD-810G-standard för stryktålighet enligt militär standard, IP68-vattenbeständighet och IP69K-skydd mot tryckvatten och het ånga. Enheten är utrustad med ett batteri på 5180 milliamperetimmar, som för närvarande räcker i ett par dagar på en enda laddning. Telefonen kan använda GPS-, Galileo-, GLONASS- och Beidou-positioneringssystem av hög kvalitet utan att ständigt behöva oroa sig för att batteriet ska ta slut.

Telefonen, som är ny i X-serien, har symmetriska 1216 superlinjära högtalare som spelar musik i upp till 106 decibel. Ljudkvaliteten garanteras av algoritmen SKTune V5, som optimerar 15 olika nivåer av ljudkvalitet. Högkvalitativa högtalare och en PTT-knapp (push-to-talk) gör det enkelt att använda den som en ”walkie-talkie” över ett 4G-nätverk, till exempel via Zello-appen.

Ulefone Armor X10 drivs av ett Mediatek Helio A22-chipset och en fyrkärnig processor (CPU). Telefonen har 4 GB RAM och 32 GB ROM. Huvudkameran på 13 MP och djupkameran på 2 MP är de viktigaste kamerafunktionerna, medan frontkameran på 5 MP är bra för selfies.

Note-serien

Ulefone Note-serien består av så kallade ”vanliga” smartphones. Till skillnad från Armor-telefoner är Note-serien inte vatten- eller stöttålig. Eftersom dessa modeller inte är vatten- och stöttåliga har priset hållits mycket lågt, trots de goda tekniska egenskaperna.

Note-serien kännetecknas av stora, skarpa skärmar, bra bildkvalitet och en smal design. Dessa telefoner passar bäst för budgetmedvetna användare som vill ha bra prestanda för grundläggande vardaglig användning.

Vi presenterar Ulefone Note 14P

ulefone note 14P tuotekuva

Ulefone Note 14P

1649 eller 290 kr / månad

• 6,5″ FHD+-skärm (1080 x 2400 px)

• 4GB RAM + 64GB ROM

• 20 MP + 16 MP kameror

Ulefone Note 14P har en stor 6,5-tumsskärm med 1080 x 2400 FHD+-upplösning och är en högpresterande telefon med kraftfulla komponenter som ger mycket valuta för pengarna. Den drivs av en 8-kärnig MediaTek-processor som ger bra prestanda för program och spel. Telefonen kör det senaste Android-operativsystemet för en smidig och problemfri användarupplevelse.

Telefonen har 4 GB RAM och 64 GB inbyggd lagring, vilket är tillräckligt för grundläggande användning. Du kan enkelt lägga till ett microSD-kort för att utöka lagringsutrymmet, så att du kan lagra videor, filmer, låtar och annan data utan problem. Telefonen har stöd för Dual Nano-SIM dual SIM och 4G-anslutning.

Det imponerande kamerasystemet har en bakre kamera på 20 MP + 2 MP och en frontkamera på 16 MP för att ta fantastiska bilder och selfies. Med batteriet på 5 100 mAh kan du spela spel, lyssna på låtar, titta på filmer eller videor och göra andra saker under dagen utan att ständigt ladda batteriet. Telefonen har A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS för tillförlitlig navigering och andra användbara funktioner som fingeravtryckssensor (på sidan), närhetssensor, accelerometer och kompass.

Det bredaste utbudet av tåliga telefoner i Sverige

Du hittar alla nya Ulefone-modeller och tillbehör i vårt sortiment samt tåliga telefoner och stora telefoner från andra märken som Oukitel, Doogee och Blackview.

Kolla in sortimentet, läs recensionerna och välj din favorit!

Se alla Ulefone-produkter