Ulefone är en av e-villes favoritproducenter av vattentäta och stöttåliga smartphones. Sedan vi tog in telefonerna i sortimentet har dessa genomgående hållit god kvalitet och varit mycket uppskattade av många av våra kunder.
Ulefones smartphones är särskilt lämpade för användning på platser som kräver både vattentålighet samt stöttåligthet. En arbetstelefon för dig som till exempel jobbar inom anläggningsarbete, är snickare, skogsarbetare och så vidare. För er som jagar eller fiskar så är telefoner från denna tillverkare ett bra alternativ, ja, Ulefones telefoner gör sig bra för alla som behöver en telefon som kan stå emot vatten och allmänt tuff behandling.

Låt dig inte luras, bara för att det är ett fokus på hållbarhet så har dom inte sparat in på prestandan. I segmentet hållbara telefoner ligger dom i absoluta toppen när det gäller prestanda och komponenter.

Ulefone har gjort sig kända för sina högkvalitativa och prisvärda telefoner. Även om deras telefoner sällan är lika djärva när det kommer till exempelvis design jämfört med konkurrenter så som Oukitel samt Blackview så har dom en sak som sticker ut, nämligen deras hållbarhet och pålitlighet! Med nya Ulefone Armor 6 har Ulefone tagit fram en riktigt kvalificerad utmanare till konkurrenterna på marknaden.

Armor 6 är en telefon speciellt avsedd för användning i krävande miljöer. Den har många förinstallerade appar och funktioner som gör den till en väldigt mångsidig telefon. Funktioner som höjdmätare, barometer och UV-sensor finns redan i telefonen.  Detta tillsammans med en FullHD-skärm på 6,2″, 128 GB internminne, snabb P60-processor från välkända Mediatek och möjlighet till trådlös laddning gör den till en riktigt vass telefon.
Den är bland annat testad och står pall för till exempel tuffa MIL-STD-810G samt är IP68- och IP69K-klassad. Vattentät, stöttålig, stor skärm samt ett rejält batteri och ändå känns telefonen ganska kompakt. Den är endast 13,3 mm tjock, det kanske inte låter så imponerande men glöm inte att den också har ett batteri på hela 5000 mAh!

Användbara appar

Armor 6 har en stor variation av appar som använder sig av olika sensorer i telefonen. Bland annat tryck- och höjdmätare, lodfunktion samt kompass. Telefonen har också en ultraviolett sensor som kan vara användbar om du vill undvika att bränna dig i solen och se ut som en plågad jordgubbe! Kika helt enkelt om UV-strålning är stark och applicera solskyddsfaktor eller tillräckligt med parasoll därefter. Ta en titt på Ulefones hemsida för komplett lista på funktioner!

Förinstallerade appar i Armor 6

Hållbarhet på flera fronter

Telefonen har flera olika klassningar. IP68 & IP69K-klassningarna garanterar att den är vattentät, dammtät och trycktät. De tuffa testerna en telefon genomgår för att klara MIL-STD-810G innebär också att telefonen bland annat har klarat fall på upp till 1,2 meter ner på en hård yta. Denna telefon inte bara klarar av tuffa och krävande miljöer, den funkar bra där!

Ska du vara på en byggarbetsplats, ute i skogen när du är ute och jagar eller vandrar i fjällen så är den ett mycket bra val. Telefonens väl tilltagna batteri gör att telefonen lämpar sig väl för att användas till att pejla din hund vid till exempel jakt.

 

Telefonens hölje är gjort av en stark magnesiumlegering och har även extra skydd av hållbar plast. Det är inte så att dom extra plastskydden gör så att telefonen skäms för sig, det ser faktiskt riktigt läckert ut! Och viktigast av allt, det höjer tåligheten hos telefonen så att den är bättre skyddad mot hårda slag och fall.

Som på alla smartphones så är skärmen och kamerans objektiv det känsligaste på telefonen. Det är en tuff nöt att knäcka då man inte lätt kan göra dessa särskilt tåliga. Skärmarna är ska därför inte anses stöttåliga. Ulefone har dock gjort sitt bästa med fiffig design och även satt på ett Gorilla Glas 5 för att höja tåligheten så mycket som möjligt.

Vattentät, stöttålig och riktigt läcker!

Bra komponenter

Ulefone Armor 6 har en riktigt kraftfull och kvalitativ Mediatek P60-processor som genererar tillräckligt med kraft för att driva krävande appar och uppgifter samtidigt. Att den dessutom har 6 GB RAM-minne och 128 GB lagringsutrymme hör inte till vanligheterna för telefoner i denna prisklass.

Qi trådlös laddningpltta 10W

Telefonen är också Qi-certifierad för 10W trådlös laddning vilket kan vara väldigt bekvämt. Det ska dock tilläggas att man ska inte förvänta sig att telefonen laddas lika snabbt som om du kopplar in den i vanliga laddaren med kabel. När man använder en trådlös laddare så bör man tänka lite annorlunda kring laddning. Lägg helt enkelt telefonen på laddningsplattan så fort du inte använder den. Ska du sedan kika på något så är det bara att lyfta upp den och du behöver inte dra loss laddkablar och så vidare. Det är alltså att rekommendera att du laddar den då du inte använder den. Lägg den helt enkelt på laddplattan medans du går och duschar eller när du kommer hem från jobbet. Ta en titt på våran prisvärda trådlösa laddare här!

 

Telefonen har också en helt ok kamera. Inget som får dig att falla av stolen men dubbelkameran tar faktiskt ganska bra bilder.

Slutord

Allt som allt är detta en riktigt välgjord telefon. Den har prestandan som man kan kräva av en modern smartphone och lite till. Skärmen är stor och klar samt svarar bra när du rör den. Vattendroppar på skärmen verkar heller inte påverka den allt för mycket vilket är ett stort plus. Frustrationen när mobilen är omöjlig att använda för att det ligger en liten vattendroppe i hörnet av displayen är svår att framföra i ord, i varje fall om det finns barn i närheten!

Jag skulle rekommendera denna telefon för till exempel arbetare, jägare och fiskare som vill ha en tålig telefon med bra batterikraft. Som vardagstelefon fungerar den bra, man ska dock inte sticka under stolen med att den är lite stor att bära runt i framfickan.

På följande länk hittar du mer information om telefonen: Ulefone Armor 6