Vad ska man tänka på när man väljer en tålig telefon?

Med en rad olika telefoner är det lätt att förstå varför Ulefone är en av kundernas favoritmärken när det kommer till telefoner. Med allt ifrån den lilla och prisvärda Armor X3 modellen för användaren som endast söker en enkel telefon, till den senaste flaggskeppsmodellen Armor 7 så har Ulefone verkligen allt man kan önska sig i telefonväg. Förutom att vara extremt stryktålig så kommer Armor 7 levererad med en rad kraftfulla komponenter, detta trots att priset inte ens går upp nämnvärt.

Ulefones smartphones är särskilt lämpade för användning på platser som kräver både vattentålighet och stöttåligthet. En arbetstelefon för dig som till exempel jobbar inom anläggningsarbete, är snickare, skogsarbetare och så vidare. För er som jagar eller fiskar så är telefoner från denna tillverkare ett bra alternativ, ja, Ulefones telefoner gör sig bra för alla som behöver en telefon som kan stå emot vatten och allmänt tuff behandling.


Ulefone Armor 7, mer än bara en stöttålig telefon

Med lanseringen av deras senaste flaggskeppsmodell, Ulefone Armor 7, tänkte vi att vi skulle fokusera lite extra på den i detta inlägg! Armor 7 är en av marknadens mest robusta och tåligaste telefoner som passar för de tuffaste av användningsområden. Med en 6,3-tums full HD skärm och 5500mA batteri garanteras dessutom en lång batteritid för långa arbetspass och en högkvalitativ display för användare som tycker om att använda telefonen för att se bilder, filmer mm. Det 128GB internminnet ger dessutom gott om utrymme för kamerabilder och en rad av annat innehåll.  Med en USB-C anslutning tar det ungefär 2,5 timmar för telefonen att laddas upp till fullt batteri, det är möjligt att ladda upp telefonen via en trådlös laddare vilket är en extra praktisk funktion. Värt att tänka på med en trådlös laddare är att den dock inte laddar upp telefonen lika snabbt som en traditionell laddningskabel.

Vattentät och stöttålig enligt IP 69K

Bra specs är inte det enda som Armor 7 erbjuder. Ulefone är kända för att lägga ett stort fokus på tålighet hos sina telefoner och denna modell är verkligen inget undantag. Ulefone Armor 7 kommer med en IP 69K klassificeringen, där en IP69K klassificering är menat att beskriva hur tålig telefonen är till damm och vatten. Den första siffran beskriver hur väl telefonen är skyddad mot damm och kan vara mellan 0–6, där 0 innebär att telefonen är oskyddad mot damm och 6 innebär att telefonen är dammsäker. Den andra siffran beskriver hur väl telefonen är skyddad mot vätska och kan vara mellan 0 – 9K, där 0 innebär att telefonen är helt oskyddad mot vätskor och 9 innebär att telefonen är skyddad mot ex. en högtryckstvätt. Med en IP 69K klassificering har Ulefone Armor 7 därför den högsta möjliga klassningen när det kommer till damm och vattensäkerhet. För att undanröja alla tvivel över telefonens vattenförmåga kommer den förberedd med ett undervattenskameraläge. I undervattensläget stängs skärmens tryckkänslighet av (då den ej fungerar under vatten) och gör istället om mobilens knappar till kameraknappar.

När det kommer till stöttålighet så uppfyller inte bara Armor 7 det visuellt, utan även fysiskt. Telefonen har ett MIL-STD-810G certifikat, vilket innebär att den klarat 26 fall från 1,2 meters höjd utan att ha gått sönder under testningen. Detta gör Armor 7 till en tålig telefon som användare inte behöver oroa sig för att den ska gå sönder, faktumet att den har gummerade hörn hjälper även enheten att absorbera smällar om den landar på kanten. Med en lätt upphöjt ram gör det svårare för skärmen att slå i marken då ramen absorberar smällen


Snygg design med 3 kameror!

Armor 7 har 3 kameror placerade på enhetens baksida där huvudkameran har hela 48-megapixlar! De andra två kamerorna på enheten är en telefotokamera och en lins som hjälper till vid mörkerbilder. Bredvid kameran finns det även 5 starka lysdioder som är fantastiska för fotografi i mörkret eller som ficklampa för kvällsturer i naturen. På framsidan har den en 16 megapixelskamera, vilket passar perfekt till framtida selfies i snapchat eller till mobilkonferenser.