Black Friday har spridit sig från USA till Sverige. För de flesta är Black Friday redan ett ganska bekant begrepp. Black Friday växte successivt i popularitet i Sverige under det senaste decenniet och fick sitt genombrott för ungefär fem år sedan. Trots detta har firandet av Black Friday pågått i årtionden. Termen ”Black Week” används emellertid ofta för att beskriva den förlängda reaperioden för Black Friday. Black Week sträcker ut rean från en dag till en hel vecka eller längre, vilket ger dig extra tid att söka efter erbjudanden och handla före julruschen.


Vad är Black Friday?

Black Friday är i USA känt som öppningsdagen för julhandeln och infaller alltid fredagen efter Thanksgiving, den fjärde torsdagen i november. Dagen är nu känd för sina massiva försäljningskampanjer runt om i världen och de folkmassor som detta orsakar, särskilt i traditionella köpcentrum och varuhus.

Black Friday är känt som en av årets största REA-kampanj

Varför bör du planera din shopping inför Black Week?

Om du letar efter erbjudanden bör du planera din shopping till Black Week. Många butiker erbjuder fantastiska rabatter på sina produkter under denna period, och du får chansen att göra några riktiga fynd!

Här är några anledningar till varför du bör planera din shopping för Black Week:

  • De bästa rabatterna under året. Black Week är en av årets största reaperioder, och butikerna tävlar om kunderna genom att erbjuda stora rabatter. Du kan hitta rabatter på upp till -90 %!
  • Jämför priser och kolla recensioner. Använd prisjämförelsesajter eller appar för att jämföra priser från olika återförsäljare. Ibland kan samma produkt vara billigare hos en annan butik. Läs även recensioner och omdömen från andra kunder för att få en uppfattning om produktens kvalitet och prestanda innan du köper.
  • Det finns ett brett urval. Under Black Week erbjuder butikerna rabatterade priser på ett brett utbud av produkter, inklusive elektronik, kläder, hushållsapparater och mycket mer. Du kan hitta produkter som du kanske annars inte skulle kunna eller vilja köpa.
  • Det är kul! Under Black Week erbjuder butikerna en mängd olika erbjudanden och evenemang för att göra shoppingen roligare. Du kan till exempel delta i en prisdragning eller få en gratis gåva med ditt köp.

Det är dock viktigt att notera att Black Week kan vara mycket hektisk och att vissa butiker kan erbjuda erbjudanden som är ”för bra för att vara sanna”. Därför är det viktigt att du gör din research och jämför priser innan du handlar.

Det kommer att bli en vild shoppingupplevelse, så håll i dig!


När började e-ville planera inför Black Friday?

e-ville-teamet började fundera på och färdigställa kampanjprodukter redan för några månader sedan. Detta för att säkerställa att vi har tillräckligt med tid att förbereda marknadsföringsstrategier, inköp av lager och andra logistiska arrangemang.

e-villen tiimi suunnittelemassa Black Fridayta
e-ville-teamet planerar Black Week-kampanj

Förutom produktval, inköp och logistik har det varit mycket arbete med att utforma själva kampanjmaterialet. Vi har varit tvungna att förbereda produktbilder, presentationstexter, produktvideor, pris- och rabattberäkningar, kampanjsidor samt Facebook, Instagram, YouTube, Google, nyhetsbrev och annat marknadsföringsmaterial. Dessutom måste alla erbjudanden, nyhetsbrev och annonser tajmas så att de dyker upp vid rätt tidpunkt och på rätt plats.

Black Week – Vad har e-ville att erbjuda dig?

Om du till exempel prenumererar på e-villes nyhetsbrev eller Facebooksida har du förmodligen redan stött på banners eller videor om kampanjen. Vi meddelar dig i god tid, eftersom vi vill erbjuda våra kreditkunder möjligheten att köpa våra mest populära produkter till rabatterade priser. Eftersom vi är en onlinebutik kan vi göra detta utan krångel och du kan handla presenter eller andra nödvändigheter bekvämt från ditt eget hem.

Missa inte årets största REA

Vi hoppas att den här artikeln gav dig en bra uppfattning om vad Black Friday är och vad e-ville har i beredskap för dig under Black Week. Välkommen att gå med i e-ville-teamet för att fira Black Week! Rabatterna gäller från 13.11. till 3.12.! Kolla in TOP 3 rekommendationerna nedan!


Oukitel RT1 vatten- och stöttålig surfplatta

2499 kr (norm. 2799)

• Stöt- och vattentålig

• 10000 mAh batteri

• FullHD+ skärm


HTI HT-175 värmekamera med LCD-display 32x32p

1099 kr (norm. 1549)

• Passar perfekt i fickan

• 2,0″ LCD-skärm

• 32x32p upplösning


Ancel OBD2 felkodsläsare AS100

499 kr (norm. 799)

• Läser och raderar felkoder

• I/M readiness test

• Motor EPC kontroll