av Jarkko · 7 mars 2014

Jag läste en artikel i tidningen om att under semestertiderna så ökar inbrotten i hemmen. När ägarna till huset exempelvis är på skidsemester under sportlovet slår tjuvarna till. Därför beslöt jag att testa en av våra bästsäljande detektorer med larm. Med en simpel rörelsedetektor kan du förhindra många stölder både hemma och på stugan.

Inbrotten ökar, men samtidigt blir säkerheten bättre på grund av lättinstallerade larmsystem och kameror.

motionalarm

Fritidsbostäderna blir alltmer fullproppade med modern elektronik, och dessa har blivit lukrativa platser för tjuvarna att göra inbrott på. Därför kan detta vara en tankeställare, om man borde överväga att installera ett larm, eller på annat sätt förhindra att ens egen stuga blir antastad. En kameraatrapp är bättre än ingenting, och en sådan finner du också i vår nätaffär till förmånligt pris.

Se atrappen här

valehälytin

En del stugägare tror dock inte på syftet med larmsystemen. Stugorna ligger ofta många mil bort och innan de (eller polisen) hunnit till platsen är tjuvarna redan långt borta. Men om man tänker på saken ur tjuvens synvinkel så är det ganska säkert att man undviker att ta onödiga risker. Fast man bara har satt upp några klistermärken på dörrar och fönster som säger ”Larmat & bevakat område” tror jag nog att tjuvarna hellre väljer stugan en bit längre bort! Och fast man bara har ett enkelt larmsystem med en sensor och siren, kommer det även att göra nytta. Det krävs nerver av stål och väldigt erfarna tjuvar för att inte beröras av när ett larm tjuter! Dessutom vet man ju som tjuv inte heller om larmet hör till någon större enhet med både kameror och gsm-system som ringer säkerhetsfirman, eller om det är en simpel enhet.

Test av Rörelsedetektor med alarm

I början av testet var jag lite skeptisk till effektiviteten i rörelsesensorn , men den hade fått bra feedback från våra kunder, så jag gav den en ordentlig chans. I paketet ingår själva sensorn med inbyggt larm samt två fjärrkontroller som båda lyckligtvis hade batterier färdigt.

Installation och anslutning av enheten var väldigt enkelt. Larmet behöver fyra AA-batterier och efter att dessa är på plats är det bara att klicka på fjärrkontrollen så aktiveras larmet. Då har man 20 sekunder på sig att avlägsna sig ur rummet innan sensorn också aktiveras.

När du kommer tillbaka hem och går in genom dörren börjar larmet inte genast att tjuta. Endast en lysdiod markerar att larmet har detekterat intrång, och det tar efter det 5 sekunder innan sirenen går igång. Syftet med detta är att man som ägare ska hinna stänga av larmet utan onödigt oljud. Se produktvideon nedan :

Enheten kan lätt monteras på en vägg med en liten spik eller skruv, och området som sensorn ska övervaka ställer man in med vridreglaget baktill. 

Larmet tjuter med en volym på upp till 105dB , och på grund av den höga volymen och ljudtonen kan tjuven inte veta var larmet är placerat (om denne inte har råkat se enheten) Ljudet studsar runt på väggarna och att  härleda varifrån ljudet kommer  är mycket svårt. Därför kan också larmet vara hur avancerat som helst ur tjuvens synvinkel, polisen kanske redan är påväg? I testet märkte jag att larmet känner av rörelser upp till 10 meter bort!

Här hittar du detektorn samt mer info

Om du inte nöjer dig med ett enklare larm finns det också mera avancerade produkter i vårt urval; IP-kameror , GSM-kameror, viltkameror, och övervakningskameror.

Kolla in vårt sortiment av larm och övervakningsprodukter här

Allt som allt kan jag säga att den trådlösa rörelsedetektorn är riktigt prisvärd ( pris 108kr ) , och en bra lösning till stugan , hemmet , garaget , kontoret , etc. Jag blev såpass imponerad av hur lätt enheten fungerade att jag beställde en till min far. Jag kommer också att installera en på sommarstugan.

sensor
Larmet har fått bra betyg av våra kunder (4,3/5) och 21 personer har skrivit produktomdömen om produkten (endast finska kunder hittills)

 

-Jarkkojarkko

PS. Prenumerera gärna på vår blogg och på vårt nyhetsbrev, så missar du inga fina erbjudanden eller rabattkoder!