ARX Mini USB-plasmatändare

Alla har vi hört ordet Plasma förut. En del kanske tänker på en plasmakula medans andra tänker på en Plasma-TV. Men hur fungerar en plasmatändare egentligen?
För en kort tid sedan lade vi till plasmatändare till vårat sortiment och dessa har varit väldigt populära. I synnerhet har ARX-USB Plasmatändaren varit en intressant produkt bland våra kunder samtidigt som det har väckt lite intresse hur dessa egentligen fungerar? Kan du använda den som en tazer? Hur varm blir den?

Fungerar med el från USB

Under skalet på ARX-tändaren döljer sig två keramiska elektroder. När du tänder den bildas det en total värme på över 1000 grader och du kan snabbt fatta eld på din cigarett, brasa eller annat tänkbart föremål. Tändaren får strömmen från ett Li-ion batteri som räcker till ungefär 60-100 tändningar med en laddning, beroende på modell av tändare.


Tänds i ur & skur

Vi har redan fått flera frågor ifall den fungerar som en tazer eller s.k. el-chock apparat och kort och gott är svaret på denna fråga ett nej. Även fast den fungerar med el så orsakar den ingen elstöt utan enda möjliga är en brännskada, på samma sätt som det är möjligt att åstadkomma detta med en normal gaständare. ARX-tändaren har även en säkerhetsanordning som gör att den inte tänds ifall locket på tändaren är stängt.

Tändaren fungerar utmärkt för att tända cigaretter och kan även komma väl till hands på fiskeresan, när du är och vandrar eller under övriga äventyr! Denna tändare har så att säga väder-garanti, den fungerar i ur och skur och är lätt att ladda från vilken USB-port som helst.

 

ARX Maxima
ARX Maxima

Lönar det sig att köpa den? -Plus och minus i korta drag

Tändaren är världens coolaste uppfinning, ingen tvekan där! Tänk dig en kombination av en plasmaboll och zippo, detta är i princip vad ARX-tändaren är byggd på. Det bästa är att du inte behöver någon specifik gas eller bränsle. Jag har ägt de flesta olika typerna av tändare som finns på marknaden, även en äkta zippo, men där kvarstår problemet att den behöver fyllas på ofta och kan bli tom precis när du behöver den som mest och inte har en chans att fylla på den.

Plasmatändaren är världens coolaste tändare

ARX Shake

Jag prövade själv när det regnade och blåste i över 20m/s. Detta är en ytterst viktig produkt att ha med när du är på utflykt och behöver få eld. Ett minus är dock ljudet som plasmaskalet orsakar. En del kan finna det pipande ljudet störande medans andra kanske inte tänker på det lika mycket.
Det lilla utrymmet där lågan bildas kan vara ett minus, ifall det för ditt ändamål behövs en större yta och låga.

+ Gas eller brännvätska i någon form krävs inte + Behändigt att ladda från vilken USB port som helst
+ Fungerar i hård blåst
+ Fungerar i regn
+ Väldigt cool
+ Prisvärd
Pipande ljud vid användning
Liten brinnande yta

 

Kolla in ARX-tändarna hos e-ville