SuomiMobiili.fi* utvärderade OnePlus X, den tredje smarttelefonen från populära OnePlus. Telefonen utvärderades av SuomiMobiilis grundare Eero Salminen. Läs produkttestet i sin helhet här (på finska). I det här inlägget har vi samlat godbitarna från produkttestet.

OnePlus X – Toppar sin prisklass

”Enligt mig är luren en av de absolut bästa i sin prisklass. Den följer ”premium -logiken” och har riktigt imponerande tekniska egenskaper. Den fungerar också felfritt utan större svårigheter eller bekymmer. Ovanligt, i den här prisklassen.”

En känsla av kvalité

OnePlus X säger dig kanske absolut ingenting om kvalitén. Jag börjar tänka på Nokias premiär på Android -marknaden med Nokia X produktlinjen. Nokialurarna var inte direkt kvalitet, utan placerades bland de andra budgetlurarna. OnePlus X är helt andra bullar. Själv fastnade jag för telefonen just på grund av intrycket av lyx. Om man för samma pris vill hitta något liknande till det vad OnePlus X erbjuder, ja då får man leta länge och väl.”

Utseende

oneplus-x

”Jag tycker att OnePlus X är en av de snyggaste lurar jag sett i denna prisklass. Den är både elegant och ger ett intryck av stabilitet, vilket jag tycker är viktigt för det här priset. Jag tycker att dess utformning är lyckad och den ser mer glamorös ut än tillverkarens tidigare modeller OnePlus One och OnePlus 2.”

Batteritid

”Batteritiden för OnePlus X var lite av en besvikelse. Telefonens batteri räckte sällan ens en hel dag. Smarttelefoners normala batteritid är i dag en knapp dag, men OnePlus X når inte riktigt ända dit. Om du vill ha batteritid kvar på kvällen får du räkna med att ladda den åtminstone en gång under dagen.”

Skärm

”Skärmen har Full HD- upplösning vilket räcker gott och väl i den här storleksklassen. Skärmens upplösning är den samma som man finner i tillverkarens övriga modeller, samt i den betydligt dyrare iPhone 6. I mitt tycke står sig OnePlus X skärm väl gentemot iPhone.”

Teknik

”Telefonens hårdvara är inte den senaste, men helt tillräckligt för att köra Oxygen OS eller lite tyngre spel utan svårigheter. Det viktigaste är ändå att den känns smidig att använda och att inga större fel förstör upplevelsen. I det här står sig OnePlus X utmärkt.”

22

Kameror

”Överlag är ett av de största problemen med billiga lurar att kameran inte håller måttet. OnePlus X har en kamera som, i den här prisklassen, är överraskande bra.”

Operativsystem

”Oxygen OS har några funktioner som är skapta speciellt med tanke på den här telefonen. Ett bra exempel på det här är det mörka färgtemat som tonar ner hela användargränssnittet. Det ser bra ut. Luren har en AMOLED -skärm som återger de mörka färgerna alldeles utmärkt. OnePlus har försäkrat att OnePlus X kommer att få en uppgradering till Android 6.0 i inledningen av året. En eventuell brist på uppdateringar är inget att oroa sig över.”

Summering

”OnePlus X kommer att älskas av många. Telefonens utformning och kvalité är något som man garanterat inte hittar någon annanstans. Till och med några iPhone fantaster tyckte att OnePlus X sitter fint i handen och ser fräsch ut. Själv håller jag helt med om den bedömningen. I samma prisklass är det med säkerhet svårt att hitta en lika snygg lur.”

När man köper OnePlus X från e-ville får man svenskspråkig kundservice och garanti.

– Klicka här för att läsa vidare om OnePlus X i vår webb -butik.

– Läs hela SuomiMobiilis test här (på finska).

– Läs vad man tycker om OnePlus X på mobil.se här!

– Läs TechAdvisors recension på OnePlus X här! (på engelska)

 

*SuomiMobiili är en finländsk blogg med fokus på nya innovationer inom mobiltelefonin.

Fritt översatt av: Roger Norrgård