Fidget Spinners är vårens och sommarens trendigaste produkt, och nya modeller kommer ut på marknaden i en stadig ström. Deras popularitet har inneburit att kullager i lämplig storlek har varit helt slut i delar av Kina och priserna har gått upp mångfalt. Vi åkte med vår produktchef ut på en tripp i Kina för att träffa ett antal leverantörer, och nu efter att vi kommit tillbaka till kontoret satte jag mig ner och skrev detta blogginlägg om de fem coolaste fidget spinnarna vi fann under vår utflykt.

Spinkuva-600x283

Vad är en Fidget Spinner?

Spinnaren är vanligtvis ett eller flera kullager försett med en roterande widget, som roterar nästan friktionsfritt i flera minuter. I princip är det en form av snurra, men med modern touch. Deras ursprungliga användningsområde har varit att hjälpa mot koncentrationssvårigheter, autism och ADHD, men nu har de då också blivit den hetaste trenden i princip över hela världen -på några få månader. Fidget spinners är även väl lämpade för kontorsarbete, jag har själv märkt  att jag höjer min koncentrationsförmåga och kan snabbare färdigställa mina uppgifter.

Om du vill läsa mer om fidget spinners så har Göteborgs-Posten en artikel om dessa här.

5. Fidget Spinner Shuriken

Spinni1
Detta är kanske till utseendet inte nödvändigtvis den häftigaste fidgeten i sortimentet, men det som denna trebladiga spinner inte har i utseende så tar den tillbaka i funktion istället. Den är ett riktigt precisionsarbete och de lätta aluminiumdelarna är mycket strömlinjeformade. Detta gör att denna spinner är jämförelsevis tyst och kan enligt uppgifter snurra i 5 minuter på ett spinn.

+ Stort värde för pengarna
+ Mycket bra lager
+ Trevlig att rotera

Se produkten i vår shop

4. Fidget spinner med BT-högtalare & LED

Spinni2b
Den vanliga trebladig spinnern har inte förändrats så mycket från den första versionen, dom har sett någorlunda likadana ut ända tills produktchefen drog med mig till leverantören av denna variant. Om de vilt blinkande LED-lamporna inte för med sig uppmärksamheten så gör garanterat den inbyggda bluetooth-högtalaren det! Denna produkt skulle egentligen ligga högre upp i rankingen, men högtalaren och lamporna tar bort en del av grundprincipen och  idén om att förbättra koncentrationen.

+ Bluetooth-högtalare
+ LED-lampor
+ Bra spinn
– Högtalaren kan inte användas enskilt utan LED
– Bidrar nödvändigtvis inte till ökad fokus

Se produkten i vår shop

3. Fidget spinner Scull

Spinni3
En av resans riktiga pärlor är denna spinner som är dekorerad med en dödsskalle. Även om detta inte nödvändigtvis skulle vara det självklara valet för mig personligen, så är det nog ändå en jädrans snygg Fidget Spinner! Centrum av spinnaren består av en dödsskalle, och de roterande bladen är två korsade ben. Denna variant finns i antingen guld eller silverfärg.

+ Riktigt snygg design
+ Bra spinn
– Inte lika rolig att använda med en hand som många andra spinners.

Se produkten i vår shop

2. Fingerstativ till telefonen Tri-Spinner

Spinni4
Spinnern sitter som gjuten på telefonens bakstycke och ger förutom ett dekorativt yttre även ett stativ, hållare samt en spinner. Genom att placera telefonen på bordet och vika ut öglan så har du förvandlat spinnern till ett stativ, och sätter du istället fingret i öglan så har du ett mycket bra grepp om telefonen när du håller den i handen. Om du har tråkigt kan du antingen spinna hela telefonen eller svänga upp och ner på telefonen och snurra på bara spinnaren. Hur som helst så lindrar den garanterat stress av olika slag då den faktiskt kan användas som ett verktyg.

+ Verkligen användbar telefonutrustning
+ Två flugor i en spinn?
+ Kan tas bort och återappliceras
– Fungerar inte så bra att ta bort och återapplicera flera gånger.

Se produkten i vår shop

1. Fidget Spinner Gear

Spinni5
Detta är definitivt den coolaste i urvalet av spinners, och detta är precis det som vi har sökt efter också. Spinnaren består av en uppsättning på nio kugghjul samt ett kullager i mitten. Du kan dels snurra den som vanligt, men du kan också rotera på ett av kugghjulen och se när hela skapelsen sätts i rörelse! Detta är den klåfingrigas våta dröm och den är otroligt fängslande från första anblicken! Förutom för mig själv, så är denna också produktchefens absoluta favorit, och vi båda rekommenderar denna varmt!

+ Den coolaste Fidget Spinnern nu, och för alltid
+ Hypnotiskt vacker
+ Utmärkt värde för pengarna
+ Gediget byggt
– Inget dåligt alls med denna!

Se produkten i vår shop

Du kan kolla in vårt sortiment av Fidget Spinners med jämna mellanrum om du är intresserad av dessa. Vi uppdaterar och lägger ständigt till nya produkter. Vi har också skickat iväg ett stort parti snurror till vårt finska lager, så när dom anländer har du möjlighet att beställa dem därifrån också med betydligt kortare leveranstid.

Se hela vårt sortiment av Fidget Spinners här.

 

Fritt översatt från Tuomos finska blogginlägg till svenska av Mathias