Jaakko H. jämförde Samsungs standard laddare med radarparet LDNIO 2in1 USB- nätströmsadapter och Ophion Resiter 2.1A MicroUSB Snabbladdnings/datakabel. Utmanarna LDNIO och Ophion ställs mot stora och välkända Samsung. Vem vinner i ett snabbladdningstest?

Samsung VS. LDNIO och Ophion

Till att börja med ska vi reflektera lite över hur Samsungs egna laddare står sig mot LDNIO 2in1 USB- nätströmsadapter och Ophion Resiter 2.1A MicroUSB Snabbladdnings/datakabel.

Jag har nämligen en allmänt negativ uppfattning om Samsungs laddare. Skälen är många. På två av mina laddare gick skyddshöljet kring strömsladdarna sönder och sladdarna blev synliga i fogen till kontakten som kopplas i mobiltelefonen. Även två andra av mina Samsung laddare har efterhand börjat uppföra sig underligt. I det ena fallet gick det inte längre att ladda telefonen på grund av laddarens ineffektivitet och i det andra fallet så började min telefonladdare till och med att ladda ur batteriet. Min uppfattning är att en laddare borde ladda batteriet och inte tvärt om…

13

När det gäller LDNIO:s adapter med Ophions laddningskabel så har min upplevelse hittills varit betydligt bättre. Till att börja med verkade priset högt men det betalar sig i längden. Här följer fem delområden i vilka radarparet LDNIO och Ophion sopar banan med Samsung:

1. Adaptern har plats för två USB- kablar så man kan till exempel ladda telefonen och kameran samtidigt. Behändigt att man sedan har plats med andra USB- tillbehör till sin laptop och inte bara de som behöver laddas.

2. Laddningshastigheten är bättre, vilket man enkelt märker själv, trots att det finns de som säger att skillnaden är obetydlig. Jag prövade att ladda min Honor 7 telefon med Samsungs laddare (med inbyggd sladd) och LDNIO+Ophion radarparet.
LDNIO+Ophion: laddade 50% av batteriet på en timme och fem minuter.
Samsung laddaren med inbyggd sladd: laddade 30% av batteriet på en timme.

21

3. LDNIO laddaren och Ophion sladden verkar båda slittåliga och jag tvivlar på att de kommer att spricka sönder på samma sätt som mina Samsung laddare har gjort. Ophion ”låser” sig också fast i telefonen, en funktion som många Samsung laddare saknar.

4. Laddningskabeln är gjord av extremt flexibelt material och ger snarare intrycket av ett skosnöre än av en strömsladd. Det här hindrar sladden från att brytas sönder och den går bra att rulla ihop smått under förvaringen.

5. Ophions sladd är mycket snabb, och fungerar givetvis också utmärkt för dataöverföring.

 

– Jaakko H.

Fritt översatt av: Roger Norrgård

Produkterna finns i sortimentet hos e-ville, och hittas här: