varfor2

 

Detta inlägg kommer att handla om näthandel, fake-produkter, fördelarna med att välja ett kundorienterat företag, vårt stamkundsprogram samt våra principer och nyckelfunktioner.

 

Det säljs mycket skrot på internet

Nätbutiker och stora plattformar för internethandel finns hur mycket som helst. Att handla på nätet är idag klart enklare än att leta efter samma vara i en fysisk butik eller varuhus, speciellt om du letar efter något specifikt. Ett av dom största problemen är dock att det säljs mycket skrot på internet, både nytt och begagnat skrot för den delen. När man fokuserar på Kina som tillverkningsland märks detta klart och tydligt, och det vet alla också. Ibland, och ibland ofta, är kvaliteten på produkterna dålig, rent av undermålig -men inte alltid, det finns många guldkorn! Nästan allt du handlar nu för tiden härleder tillbaka till Kina, om inte som färdig produkt, så är ofta i varje fall enskilda komponenter tillverkade i Kina. Och allt du köpt är väl inte värdelöst bara för att det var billigt?

Inom många olika branscher kan ibland kinesiska produkter också vara klart bättre än inhemska. Ett bra exempel på detta är (utan att nämna några namn) kvaliteten på spånskivor, som används till alla möjliga möbler. Spånskivor från norden kan ibland vara dåliga i kvalitet, och detta beror i sin tur på dåliga råvaror. Och hur är detta då möjligt, i våra länder där vi har skog och åter skog i mängd och massor?! Jo för att vi också har stora aktörer inom cellulosa (läs papper) , och inom värme och energi. Dessa företag ger ibland bättre betalt för råvaran än spånskivstillverkarna och dessa får då nöja sig med sämre klass på råvaror, som ger sämre slutresultat.

Det tillverkas massor med kopior i Kina, och ibland tillverkas det också kopior på kopior

e-ville är en liten aktör på marknaden. Vi har inte befogenheter att göra egna emballage och sälja våra varor i egna lådor med fyrfärgstryck som många andra företag gör, men det betyder inte att våra varor är sämre, det är oftast samma varor som du hittar på vissa specifika varuhus runt om i Sverige och Finland, men förhoppningsvis har vi bättre pris för konsumenten. Vårt jobb är i första hand att sålla bland allt skrot som säljs på nätet, och erbjuda bra och funktionsdugliga produkter till konkurrenskraftiga priser. Mindre nogräknade produkter i vårt sortiment kan t.o.m. tillverkas av fem olika fabriker, och alla har mer eller mindre olika komponenter i produkterna, vilket gör arbetet för oss att få den verkliga varan svårt emellanåt. Det tillverkas massor med kopior i Kina, och ibland tillverkas det också kopior på kopior, det är verkligen på det viset att när en bra produkt kommer ut på marknaden, så slåss alla aktörer inom samma bransch och ska med våld ha en bit av samma kaka, utan att ha den verkliga produkten att erbjuda.

fake

Den här powerbanken säljs av en av e-ville’s konkurrenter i Sverige, och utlovas ha 30000mAh effekt. Problemet är att den powerbanken undertecknad  fått ta del av från denna nätaffär är bland det galnaste jag sett när det kommer till fake-produkter…

WP_002400

Notera de två rostiga batterierna som endast är ditsatta för att få upp vikten på produkten.

WP_002406

En närmare granskning av det anslutna batteriet visar att det är 3000mAh stort, inte 30000mAh. Förutom att detta är rent humbug, är det både miljöfarligt och farligt för allmänheten att transportera dylika produkter. Jag tror ju inte att nätaffärer överlag är så insatta i hur detta verkligen fungerar, och tror inte heller att denna nätaffär vet om att detta är en kopia. -För det finns säkert en variant av denna enhet också som verkligen har 30000mAh.

På plattformar säljer fabrikerna kopior direkt ut till konsumenten, utan mellanhänder och utan produktkontroll

Ett ytterligare exempel på när det kan gå galet är Diel SJ4000, actionkameran som enligt många är bättre än konkurrenten GoPro’s varianter. Diel SJ4000 finns att köpa från andra nätbutiker också, ibland med annat namn, ibland som bara ”SJ 4000” -Vi lägger vårt ”Diel” före namnet för att vi gillar produkten, för att benämna produkten bättre, samt för att påvisa att detta inte är en kopia. För det säljs kopior på SJ 4000, flera olika också. Bl.a. finns det en som heter ”SJ 5000” och den har ingenting med nämnda produkt att göra. Och så finns det också renodlade ”fake” -kopior som ser likadana ut för det otränade ögat. Det är där e-ville spelar roll i sammanhanget. Om du handlar från nätbutiker som inte bryr sig, eller stora plattformar för näthandel, kan du inte vara säker på att du får den rätta produkten. På dessa plattformar säljer också fabrikerna direkt ut till konsumenten, utan mellanhänder och utan produktkontroll. Dessa fabriker har såklart svårt att hitta leverantörer just på grund av att dom säljer kopior, men har hittat sin gyllene chans att prångla ut skrotet just på dessa plattformar. Det finns också fabriker som producerar produkter med ett specifikt användningsändamål, men ändå är dessa produkter helt oanvändbara och har ingen funktionsduglighet överhuvudtaget. Att dylika fabriker existerar är en stor gåta, och frågorna hopar sig hur de egentligen tänker.

akta-fake

Vi strävar alltid efter att sälja högklassiga produkter, men ibland händer det ju såklart för oss också att det slinker med någon skräpprodukt i sortimentet. Vi testar alltid så mycket av produkterna vi bara kan, och märker vi inte själva att vi har en skräpig produkt så märker våra kunder det garanterat, och då tar vi bort denna produkt från sortimentet och återgäldar kunden. Vi vill marknadsföra oss som ett transparent företag, kunden ska ha möjlighet att påverka, att säga vad denne tycker, och vi gömmer oss inte bakom våra datorer. Vi vill hålla oss nära kunderna, med fötterna på jorden, och vi är helt vanliga Svenssons och Virtanen’s som jobbar för e-ville. Detta om något borde väl märkas på presentationen av  oss och vår ägare Ville, samt när han klär ut sig i lustiga hattar, kläder, tomteluvor och rufsigt hår och poserar på bilder runtom på vår hemsida 🙂 Därför har vi ju också vårt kundprogram, och vårt system med recensioner av produkterna, samt vår trevliga kundservice. Kunden har på detta sätt möjlighet att påverka, och säga sitt. Är kunden nöjd marknadsför sig produkten av sig självt, och det är då en win-win situation för båda parter. Är produkten dålig, varnas andra konsumenter och produkten hamnar ur sortimentet som den bör göra, och kunden får ersättning.

kundprogram
Hur vårt kundprogram fungerar. Gå med i det du också, förutom att påverka, tjänar du bra med kundkrediter och kan göra gratisbeställningar.

Mer om vårt stamkundsprogram kan du läsa här

eggplus
eggplus

När du gör produktrecensioner och lägger upp fotografier, hamnar dessa genast online längst ner under ifrågavarande produkts beskrivning. I detta fall handlar recensionerna om vår produkt eggplus, äggstekningsmaskinen.

Förutom ovannämnda fördelar hoppas vi på e-ville att kunden värdesätter ett företag med svenska beskrivningar av produkterna, konsumentservicen från vårt team på [email protected] samt våra produktgarantier. Dessutom har vi ju alltid 30 dagars returrätt samt fraktfri leverans vid köp över 90 kr.

Vi vill alltid hålla igång en dialog med våra kunder, och exempelvis om du letar efter en specifik produkt och undrar om vi kan skaffa den åt dig, så kan vi säkert det, hör bara av dig till oss! Är din produktidé riktigt bra så belönar vi dej även med ett presentkort!

Sist och slutligen, Har du fått en felaktig eller defekt produkt, hör av dig till oss, det är därför vi har kundservice, vi är måna om våra kunder, har som målsättning att vara den bästa näthandeln du kan finna, och vill skapa ett rykte om oss att vara pålitliga i alla aspekter av näthandel.

 

-Mathias

PS. Om du beställer produkter för 300kr eller mer så kan du använda koden: nofakestoday1 så får du 50kr rabatt. Koden är giltig att använda en gång per kund och fungerar till sista oktober 2014.