Vår gravyrpenna har fått en hel del uppmärksamhet bland våra kunder. Den går att använda för att gravera i nästan alla material, inklusive glas, trä, keramik och metall. Från våra kunder  har det strömmat in berättelser om hur de har graverat allt från Zippo-tändare till guldringar, och till slut har de graverat alla objekt de har kommit över 🙂 Keramik och glas designern Kati K. fick i uppgift att testa denna mirakelpenna, och ge sin åsikt om hur bra den verkligen fungerar. Läs nedan hennes kommentarer och se bilderna från hennes arbete med pennan.

Gravyrpennan ger ett förträffligt resultat på både glas och läder

Med gravyrpennan kan man gravera vackra detaljer i nästa vilka material som helst.

Jag är en professionell keramik och glasformgivare, med intresse för att inreda med miniatyrer och även dockhus. Jag såg möjligheten att i samarbete med e-ville.com testa denna penna och se vad man kunde hitta på med den.

Gravyrpennan levereras med två olika huvuden: Det klotformade huvudet ger en exakt mönstring och det spetsiga huvudet ger en fin slipad yta.

Pennan levereras med två utbyteshuvuden som du väljer mellan när du ska utföra arbeten. Det klotformade huvudet passar bra för mönstring, medans det spetsiga passar för slipning och text. Själva pennan behöver två stycken AA-batterier för att fungera.

När lädret är väl rengjort och fritt från fett och smuts så lyckas graveringen riktigt bra.

Gravyrpennan är riktigt användbar. Den är lätt att arbeta med och ger ett bra resultat på grund av dess låga vikt och bra formgivning. Trots en längre tids arbete uppstår inte några skakningar i handen och du kan slutföra uppgiften med ett gott resultat.

Jag testade pennan på både läder och glas. Som bilderna visar, kan man gravera riktigt fina mönster utan några bekymmer. Dessa graveringar tog inte alls lång tid att göra. Själva greppet om pennan är viktigt för att hålla skakningar i handen borta, och designen på denna penna gör både slipning och mönstring väldigt enkelt att utföra.

Ett bra grepp ger också ett bra resultat, med vackra och exakta mönster som följd.

Plus för:

  • Pennan ger ett väldigt bra slutresultat
  • Pennans form gör att den sitter bekvämt i handen

Till vad skulle du använda denna gravyrpenna? Dela med dig av dina ideér och kommentera gärna!

Pennan kostar 81SEK och hittas här, i e-villes webbshop.