av Jarkko · 30 januari 2014

Om du besöker ett sportevenemang eller annan händelse nuförtiden är jag säker på att du ser en och annan action-kamera . Dessa har blivit väldigt vanliga och även större TV-produktioner använder sig av dessa små och behändiga kameror ibland.

Detta blogginlägg kommer att handla om action-kameror, GoPro-kameradjungeln, samt produkttest av e-villes Diel Action kamera.

I slutet på inlägget hittar du några bilder och en video med landskap från Hong Kong, som är tagna med Diel Action .

571x377xdielaction.png.pagespeed.ic.5mngRpH0EY.jpg
Diel Action

Action-kameror och deras historia

Hjälmkameror och actionkameror har exploderat i popularitet , och på ett år har försäljningsvolymen av GoPro-kameror  fördubblats . (Ryan Mac , Forbes)

Denna info är inte direkt någon överraskning för mig själv , till exempel så ser man turister med GoPro kameror här i Hong Kong dagligen. I julhelgen var jag i Bali, Indonesien, och där fanns dessa kameror överallt…på surfare, på stranden, på vattenskotrar, ja överallt. Se SVT Plus granskning av actionkameror.

Kompaktkameror av olika slag är vardagliga prylar, och de har kommit långt i innovativitet och prestanda , och ett bra exempel på detta är utvecklingen av mobilkameror. Google har nu även dom tagit sig in på marknaden med Google Glass, som kan integreras i solglasögonen . Denna mycket kompakta enhet kan användas för att navigera , ringa samtal , skicka SMS , ta bilder och videoklipp .

GoPro -tillbehör från nätet

Vi har en mängd GoPro-tillbehör i vårt sortiment, Priserna på dessa börjar från 43 kr.  Som prisjämförelse kan jag säga att e -villes priser är upp till tre gånger billigare än från vanliga butiker.

Kom ihåg att om du saknar något tillbehör till din kamera som vi inte har i vårt sortiment, så kan du skicka ett mail till oss, eller lämna en kommentar i slutet av detta blogginlägg. Vi belönar naturligtvis dina idéer om dessa ger försäljning till oss!

Bekanta dig med våra GoPro produkter här

GoProDiel Action kamera

Vi testade e-villes senaste action-kamera. Diel Action är en mycket kompakt och vattentät sportkamera .

Människor reser till spännande platser och upplever fantastiska ögonblick som dom vill minnas och dela med sig av. Sociala medier så som Facebook och Instagram gör bilder och videor populära, och foton ligger inte längre och dammar i något album på bokhyllan. Med en action-kamera kan du spara dina minnesvärda ögonblick, t.ex. från jakt & fiskeresan, från ditt dyk bland korallreven, eller från toppen av berget du besteg. Tack vare de smarta tillbehören kan du fästa kameran var som helst, göra den vattentät och stöttålig, samtidigt som du har händerna fria att uppleva dina ”moments”

DSC00215
GoPro vs Diel Action

Videoinspelning med Diel Action

Diel Action’s videoinspelning var mer eller mindre ungefär som jag föreställt mig . Bildkvaliteten är naturligtvis inte lika bra som med en 4000 kronors kamera, men med hänsyn till priset, utför kameran sin uppgift väl. Dessutom medföljer en rad med tillbehör så du behöver ingalunda leta efter tillägg som gör kameran ännu dyrare.
Tillverkaren lovar att kameran är vattentät upp till 60 meter , men det ska man kanske ta med en nypa salt . Jag försökte övertala Ville att han skulle betala för en dykning i experimentellt syfte, men denna gång slapp inte kameran djupare än ner på botten av städhinken 🙁 Här är en video som börjar från en hiss och filmar staden medans hissen färdas uppåt, och i slutet av videon filmas en färjeresa från Kowloon till Hong Kong Island.

Stillbildsfoton med Diel Action

Diel Actions svagaste länk är nog bildkvaltiteten på stillbilder. Under goda förhållanden uppför sig kameran ganska bra , men vid sämre väder så som regn, mulet osv. blir bildkvaliteten dålig . Å andra sidan , ännu en gång måste vi komma ihåg att vi talar om en actionkamera som endast kostar 815 kr. Kameran har också fyra gånger zoom och IR-LED lampor som hjälper till i mörka situationer .

Nedan hittar du några bilder tagna med Diel Action, samt en referensbild, GoPro Hero 2 vs Diel Action . Klicka på bilderna för att dra dina egna slutsatser om kvaliteten.

jahdit-hongkongissa-1024x382
Bilder tagna med Diel Action
goprovsdiel-1024x373
GoPro vs Diel Action

Teknisk Information om Diel Action – Vattentålig sportkamera

12511-53058-thickbox
Diel Action finns även i svart färg

Bildupplösning:

4000 * 3000
3264 * 2448
2592 * 1944
2048 * 1536

Videoupplösning :

Full HD ( 1920 * 1080 ) 25fps
720p ( 1280 * 720 ) 30 fps
VGA ( 640 * 480) 60fps

Övrig information :

Kamera : HD CMOS 1.3 Mp
4 x Zoom
Bildformat : JPEG / AVI
Ljud : Inbyggd mikrofon
Minne : Stöd för upp till 32Gb Micro SD-minneskort
Batteri: 800 mAh Li – ion batteri
Skärm : 1,5 ” HD -skärm
USB : USB 2.0
HDMI : Ja
AV OUT : PAL / NTSC
G – sensor : Ja
Vattentät

För detaljerade tekniska specifikationer samt bilder, se produkten på e-ville.com

DSC00220

Kameran är riktigt liten och ryms bra i fickan

paketin-sisältöä-739x1024

Kameran levereras med massor av tillbehör!

12511-53061-thickbox

Slutsats:

Som jag tidigare nämnde, kameran var precis vad jag förväntade mig . Den har ett pris på 815 kr , och jag förväntar mig inte att det ska vara 4000 kronors kvalitet. Enligt min mening är Diel Action väl lämpad för den novise fotografen och äventyraren som exempelvis vill ha en första kamera, eller som vet med sig själv att han inte kommer att använda den till något häpnadsväckande viktigt, och därmed skulle behöva proffsutrustning direkt. Paketet innehåller allt du behöver för att komma igång och du behöver inte köpa dyra tillbehör till produkten omedelbart efter köpet . Kameraskärmen var också ett plus , på GoPro Hero 2 finns det ingen skärm.

Kamerasystemet var lätt att använda. Manualen var också välskriven, dock behövde jag inte använda den alls, på grund av kamerans lätta gränssnitt.

Fördelar:12511-53057-thickbox

Priset
Lätt och kompakt
Bildkvalitet vs pris
Den robusta designen och fina finishen
IR-lysdioder
Lätt att använda
Massor med medföljande tillbehör
Displayen

Nackdelar :

Inte kompatibel med GoPro tillbehör
Dåliga stillbilder

 

Kolla in kameran , på e-villes webbplats , klicka här

e-villes actionkamera kategori hittar du här

GoPro tillbehör hittar du här

 

Frågor om kameran ? Lämna en kommentar i fältet nedan!jarkko

PS, prenumerera gärna på vår blogg!

– Jarkko